Steeds meer moorden op christenen
Buitenland

Steeds meer moorden op christenen.

Het aantal christenen neemt wereldwijd stukje bij beetje af. De organisatie Open Doors meldt in een recent gepubliceerd rapport dat het moordcijfer op christenen ten opzichte van 2016 (1.207) vorig jaar meer dan verdubbeld (3.066) is .

Het land dat volgens de ranglijst bovenaan staat als het gaat om de vervolging van christenen is het stalinistische Noord-Korea. In 2016 prijkte het land ook al bovenaan de lugubere lijst. Daar waar hoofdstad Pyongyang in de 19e eeuw nog liefkozend het 'Jeruzalem van het Oosten' genoemd werd. Met 300.000 christenen op 25 miljoen inwoners is de christelijke gemeenschap marginaal vertegenwoordigd.

In alle andere landen die een prominente plaats in de top tien hebben bemachtigd overheerst vreemd genoeg de religie van de vrede. Nummer vijf Pakistan staat bijvoorbeeld bekend om geweldsincidenten zoals aanslagen en aanvallen op kerken. Ook zijn er honderden christenen slachtoffer van ontvoering, verkrachting en seksueel misbruik.

De boeddhisten en hindoes zijn in Aziƫ bezig met een opmars. Daar waar ze bij westerse hippies bekend staan als vredelievend zouden zij in India, Nepal, Sri Lanka, Bhutan en Myanmar andersgelovigen uitmoorden en onderdrukken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →