ChristenUnie: 'TikTok moet verboden worden'

ChristenUnie: 'TikTok moet verboden worden' 

11 november 2022 - 10:45

Nou, veel succes daarmee. De ChristenUnie wil dat TikTok verboden wordt. De populaire app, waarbij kinderen uren- en urenlang naar filmpjes zitten te koekeloeren, speelt teveel met de privacy en dat is misschien in China oké, maar niet hier in ons land.

TikTok komt zoals u weet uit China en er zijn zorgen dat gegevens van de gebruikers in handen komen van de enge Chinese overheid. "Het is onze taak om burgers te beschermen. TikTok in deze vorm moet van de markt", zegt ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder tegen RTL Nieuws.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de zorgen over mogelijke verslaving, maar dat boeit de kids vandaag de dag geen moer. Die willen gewoon lekker filmpjes kijken: "Onze hele klas zit op TikTok", zegt de 11-jarige Mballu van de Haagse Zuidwalschool. "Sommigen zitten er wel drie uur per dag op", weet klasgenoot Dominik. "We weten dat er kritiek is op de app en krijgen daarover ook les op school. Bijvoorbeeld over het beschermen van je privacy. Maar ik maak me geen zorgen."

De ChristenUnie ziet dat anders: de kleinste regeringspartij van deze coalitie heeft al lange tijd zorgen, zegt Kamerlid Ceder. Want zoals het bedrijf nu opereert en omgaat met gegevens van gebruikers kan niet, vindt hij.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml