ChristenUnie wil taks op thuisbezorgde pakketjes, want CO2

ChristenUnie wil taks op thuisbezorgde pakketjes, want CO2 

05 oktober 2022 - 10:29

De ChristenUnie heeft weer wat verzonnen. De partij wil een belasting op het laten bezorgen van pakketjes die besteld zijn bij een webshop. Op die manier moet de "bezorggekte" aan banden gelegd worden die zorgt voor extra CO2-uitstoot (wat bijdraagt aan de opwarming van onze planeet) en onveilige situaties in het verkeer.

Allemaal leuk en aardig dat "Voor 23.59 besteld, morgen gratis thuisbezorgd. Het klinkt zo makkelijk én dat is het vaak ook. Maar de gevolgen van deze doorgeslagen bezorgeconomie zijn groot", zegt ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis. Als de gewone burger weer eens extra geld aan een belasting kwijt is wordt het aangemoedigd om zoveel mogelijk gebundeld te bestellen, en dat is fijn want zo wordt het aantal bezorgingen beperkt.

Nog beter is het volgens die partij als u eens van uw luie reet afkomt en gewoon naar de winkelstraat gaat als u zo nodig moet winkelen (maar niet op zondag, dat mag niet van de Heer). De traditionele winkels hebben het zwaar door de hoge kosten en de forse concurrentie van grootmachten als Bol.com, Amazon en Coolblue. Als het mogelijk is, wil de partij ook dat er rekening wordt gehouden met kleinere webshops.

Hoe de taks er precies uit komt te zien, daar brandt de kleinste coalitiepartij zijn vingers niet aan en mag de rest van het kabinet oplossen. Het zou een vast bedrag van enkele euro's kunnen zijn, of een bedrag dat, net als de btw, afhangt van de prijs van het product.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml