Christianne doet een Halbe Zijlstraatje

Christianne doet een Halbe Zijlstraatje 

28 december 2022 - 13:05

Het inlevingsvermogen van VVD’ers is Oscar-waardig en dus heeft ze gelogen, Christianne van der Wal. De minister voor Natuur en Stikstof. Gewoon doen, liegen. Komen ze toch niet achter. Wie zou daar ook achter moeten komen? Meestal Netflixen de Tweede Kamerleden, weten we dankzij een andere VVD’er. En mainstreammedia heeft geen idee meer wat hun taak is dus heus, liegen? Als minister? Niet iets om wakker van te liggen. Zelfs nu de liegende minister op Twitter toegeeft gelogen te hebben is het in de mainstreammedia al dagenlang stil.

Een liegende minister.
Dat is geen doodzonde nee, dat is business as usual.

Je kunt niet zeggen dat het is uitgevonden door VVD-MP Mark Rutte maar de technieken zijn wel door hem verfijnd. Allereerst door halve waarheden te verkondigen, vervolgens door de waarheid weg te laten, toen dat niet genoeg was door nergens nog een actieve herinnering aan te hebben om het vervolgens anders te herinneren. Met als absoluut hoogtepunt de leugens die twee jaar stand hebben gehouden, geïnstitutionaliseerd en tot wet gemaakt zijn en waarin tot op de dag van vandaag volhard wordt: de leugens die dienden tot het zieke gedragsexperiment rondom het coronabeleid.

Rondom verkiezingstijd weten we niet beter dan dat er gelogen wordt, opperliegebeest Hugo de Jonge heeft vandaag migratiecorvee door in de T te roepen dat migratie de oplossing voor het woningtekort bedreigt. Dat is trouwens niet de leugen, nee. De leugen is dat er een oplossing voor het woningtekort zou zijn terwijl die al meer dan vijftig jaar niet in zicht is. En dat de jaarlijkse migratie de omvang van een stad heeft, houdt GeenStijl al jaren bij. Geen CDA-minister die dáár wakker van ligt. Ook geen VVD-minister trouwens. Laat staan een D66-minister. En de oppositie in de vorm van GroenLinks, SP, PvdA, roept niet anders dan meer meer meer. 75% van de Nederlandse asielaanvragen wordt goedgekeurd btw, in tegenstelling tot het Europees gemiddelde van 38%. Maar daar gaan we het niet over hebben. We hebben het over leugens. Van Christianne van der Wal, de liegende minister voor Natuur en Stikstof.

 

Je weet wel, die vrouw die ‘trilde’ van angst toen de boeren bij haar thuis verhaal kwamen halen. Of waren het haar kinderen, die trilden, terwijl ze op afstand naar de consternatie zaten te kijken die voor hun deur plaatsvond? Christianne van der Wal loog. Met stijgende verbazing luisterde ik naar het item bij de NieuwsBV waar ik het Caroline van der Plas met een nonchalante achteloosheid hoorde zeggen. Gekmakend. In de gespreksverslagen had Christianne op laten tekenen dat ze met minister Staghouwer naar Brussel was geweest om over ‘het stikstofprobleem’ (inmiddels net zo’n concept als ‘het coronaprobleem’) te praten. In werkelijkheid zat minister Staghouwer thuis in Nederland, was Hugo mee en ging het niet over stikstof maar over boeren onteigenen om huizen te bouwen. Dan heb je de vruchtbaarste grond van Europa en in plaats van dat te gebruiken ga je huizen bouwen voor asielzoekers. Zelfs in Brussel vinden ze dat geen goed idee, blijkt uit de gespreksverslagen maar ook daarover liegt Christianne. Minister Christianne van der Wal. Liegende minister Christianne van der Wal. Niemand die die gespreksverslagen liet corrigeren. Christianne niet, Staghouwer niet, Hugo niet, Jetten niet – ze zijn immers niet in hun eerste leugen gestikt en dat maakt overmoedig.

Gisteravond gooide de liegende minister er een tweet uit dat ze zich vergist had. Ze liegt, ze weet dat ze liegt, ze weet dat wij weten dat ze liegt en ze blijft liegen. Met haar de hele VVD, met het CDA en D66 erbij. Ze liegen omdat ze de kiezer verachten, de Tweede Kamer niet vrezen en de media in de pocket hebben. Christianne van der Wal heeft gelogen, zoals Hugo de Jonge al jaren liegt, Rob Jetten de leugen omarmt en Harbers (wie?) (O VVD) keurig meeliegt. Geen krant die van de pers gerukt wordt, geen reces dat teruggefloten wordt. Laat staan dat er een minister vertrekt om een leugen. Nee, wat dat betreft doet Christianne geen Halbe Zijlstraatje. Liegende politici zijn allang geen doodzonde meer. Ze zijn net zo mainstream als de media.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.