Cijfers: 1 op 5 veiligelandiërs wil asiel, pleegt misdrijf
Binnenland

Cijfers: 1 op 5 veiligelandiërs wil asiel, pleegt misdrijf.

Tja, kijken wij hier eigenlijk van op? Nadat burgemeesters al eerder de noodklok luidden over het feit dat de meeste overlast in hun plaats toch echt door 'asielzoekers uit veilige landen' wordt gepleegd, blijkt dit nu ook uit de cijfers.

Liefst één op de vijf asielzoekers uit Marokko en Algerije blijken verdacht te worden van een misdrijf. Dit geldt zelfs voor één op de drie bij de migranten die inmiddels zijn heengezonden, blijkt uit cijfers die de korpsleiding van de Nationale Politie heeft opgesteld op verzoek van De Telegraaf. Staatssecretaris Harbers (Asiel) stuurt ze vandaag ook naar de Tweede Kamer.

In totaal zijn tussen 1 januari vorig jaar en eind mei van dit jaar 3.888 personen aangemerkt als verdachte. Hoeveel van hen ook daadwerkelijk straf hebben gekregen durft de politie niet te zeggen houdt de politie niet bij.

Daarnaast blijkt ook een kwart van alle Libische asielzoekers behoorlijk crimineel te zijn. Nadat in 2015 vooral oorlogsvluchtelingen uit Syrië naar Europa kwamen, zitten er daar sinds 2016 steeds meer gelukzoekers bij. Het lukt soms niet om ze uit te zetten na hun procedure, omdat de herkomstlanden dwarsliggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →