Cillessen heeft corona en gaat niet mee naar EK

Cillessen heeft corona en gaat niet mee naar EK 

01 juni 2021 - 15:03

Oké eerlijk, dat is best wel zuur: Jasper Cillessen wordt de EK-selectie van Frank de Boer uitgebonjourd omdat hij corona heeft.

De goalie van Valencia testte vorige week positief en zit sindsdien thuis in quarantaine. Bondscoach Frank de Boer moet vandaag zijn definitieve lijst met 26 spelers inleveren en zet daar Cillessen niet op, hoewel hij a) een ex Ajax-speler is en b) hij eerst nog De Boer's eerste keus onder de lat was:

"Ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer 100 procent fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind."

Marco Bizot, de doelman van AZ die vorige week nog te horen kreeg dat ze hem in Zeist niet goed genoeg vinden om mee te gaan, zal Cillessen gaan vervangen. 

Overigens is er omtrent het EK ook goed nieuws te melden: tijdens het EK mogen bij wedstrijden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam 16.000 toeschouwers per wedstrijd aanwezig zijn. Dat is 4.000 meer dan eerst het plan was. Hoera!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.