'Cipier Vught kopschopt gevangene'
Binnenland

'Cipier Vught kopschopt gevangene'.

Een cipier van de gevangenis PI Vught mag na een heftige knokpartij met gevangenen de komende tijd zijn werk niet uitvoeren. Tegen de bewaker loopt momenteel een intern onderzoek, omdat hij te hardhandig te werk zou zijn gegaan.

Een paar weken geleden zou er vechtpartij zijn geweest tussen gevangenispersoneel en gedetineerden. Dit liep door onbekende oorzaak he-le-maal uit de hand, zo weet Omroep Brabant. De verdachte cipier zou volgens een anonieme collega daarbij een gedetineerde tegen het hoofd hebben geschopt.

De collega's van de verdachte hebben hun bevindingen van de vechtpartij vervolgens gemeld bij de directie. Die besloot de man op non-actief te stellen totdat het voorval onderzocht is. Ook een andere cipier die betrokken was bij de desbetreffende vechtpartij werd geschorst. Hij is inmiddels weer aan het werk.

Met twee maten meten

Een anonieme bron is bang dat zijn collega's na de uitkomst van het onderzoek op staande voet zullen worden ontslagen. "Dat betekent dat ze zonder recht op een uitkering op straat komen te staan. Een verschrikkelijke manier om met personeel om te gaan. Dit is een situatie waarin met twee maten gemeten wordt en de eindverantwoordelijke buiten schot blijft."

Alle artikelen geladen. Overzicht →