Clinton kiest Tim Kaine als running mate
Buitenland

Clinton kiest Tim Kaine als running mate.

De mogelijk eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten neemt het zekere voor het onzekere en heeft met Timothy M. Kaine voor een witte man van middelbare leeftijd (58) als running mate gekozen. Wel eentje die Spaans spreekt.

De Democratische presidentskandidate maakte haar keuze gisteren bekend bij een bijeenkomst in Tampa. Tim Kaine is momenteel senator voor Virginia, een van de zogenaamde swing states. "Hij heeft nooit een verkiezing verloren", zei Clinton eerder deze week al. "Hij was een burgemeester, bewindvoerder en senator van wereldklasse. En is hij een van de meest gerespecteerde leden van de Senaat die ik ken."

Kaine is een geliefd politicus, die een Afrikaans-Amerikaanse kerk bezoekt en een aardig moppie Spaans spreekt. Dat laatste kan hij vandaag mogelijk mooi gebruiken op een bijeenkomst in Miami, waar Clinton en el candidato a la vicepresidencia zich vermoedelijk samen zullen presenteren. Toch had de Spaanstalige gemeenschap waarschijnlijk liever een Latino als running mate gezien, aldus The Washington Post.

Alle artikelen geladen. Overzicht →