Trump en Clinton eerste keer tegenover elkaar
Buitenland

Trump en Clinton eerste keer tegenover elkaar.

De Amerikaanse presidentskandidaten Democraat Hillary Clinton en Republikein Donald Trump stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar in - een soort van - debat. Het was een epische worsteling tussen twee historisch ongeliefde kandidaten.

Tijdens de zogeheten 'forum' spraken de kandidaten om de beurt over het thema veiligheid. Clinton verdedigde zich met vrouw en macht tegen het spervuur aan lastige vragen over haar schandaalrijke verleden. Trump orakelde semi-onzin en speelde in op Amerika's wantrouwen jegens de Clintons, aldus The Hill

Clinton liet de afgelopen maanden voorbijgaan zonder persconferentie, en moest daarom veel vragen incasseren over onder andere het lang slepende e-mailschandaal. Hillary liet merken dat ze weleens in het buitenland is geweest en haar plannetjes redelijk heeft doorgedacht. Toch leken weinig mensen betoverd door de politieke powervrouw.

Donald Trump onderstreepte nogmaals dat hij hét plan heeft om IS kapot te slopen, maar dat hij niet zo dom is dat op televisie te zeggen. Terroristen kijken immers ook televisie. The Donald kon zijn gebruikelijke zelf zijn zonder daar enige verantwoording over af te hoeven leggen. "Het belangrijkste is dat ik een geweldig inschattingsvermogen heb."

Alle artikelen geladen. Overzicht →