Clowns verwonden man in Zweden
Raar

Clowns verwonden man in Zweden.

Een Zweedse man is vanochtend door drie terrorclowns aangevallen met een gebroken fles. Daarbij liep het slachtoffer verwondingen aan zijn hand op. 

Het misdrijf vond plaats in Falköping, ruim honderd kilometer ten noordoosten van Göteburg. Volgens de Zweedse Local, die zich baseert op een verhaal in Expressen, was de man in de vroege ochtend door het drietal omsingeld. Twee van de aanvallers waren gestreept en een had vlekjes, aldus de politie. 

Burgers van Falköping zijn een pagina op Facebook gestart waar je vervaarlijk uitziende clowns kan melden, om zo dit maatschappelijke gevaar in kaart te brengen. Met name de lokale koters zouden "zeer bang" zijn voor de ex-lollige karakters. 

William Player, oprichter van de Facebookpagina, zegt dat het "niet de bedoeling is clowns te bezeren". Volgens de site zelf kan je het best direct de politie inlichten als je een horrorclown spot. "Onderneem geen pogingen om zelf de clown aan te vallen", luidt het dringende advies. 

Joch springt uit raam om clown

Een 8-jarig jongetje in Skövde, een plaats dicht bij Falköping, kreeg gisteravond de schrik van zijn leven toen bij hem werd aangeklopt. Hij dacht dat het zijn moeder was maar het bleek een clown. Het kind zou daarna uit een raam gesprongen zijn. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →