COA blijft falen met asielhotel: 15K boete voor weghalen planken

COA blijft falen met asielhotel: 15K boete voor weghalen planken 

23 augustus 2023 - 11:06

Bij het COA blijven ze fouten op fouten stapelen. Nadat eerder de werkzaamheden rondom het asielhotel in Albergen stil zijn gelegd omdat de vergunnigen niet op orde waren, zijn nu zonder toestemming gevelplanken van een schuur gehaald.

Wat is er allemaal aan de hand? De verbouwing van het asielhotel is op last van de gemeente stilgelegd, omdat het COA was begonnen met het verzwaren van het elektriciteitsnet zonder dat de vergunning daarvoor rond was. 

Ambtenaren kwamen vervolgens deze week langs om de boel controleren. En wat bleek? Het COA was doodleuk doorgegaan en begonnen met de sloop van een schuurtje door twee gevelplanken te verwijderen. En u raadt het al: er was geen vergunning, er was geen sloopmelding gedaan, er was geen asbestrapport. Kortom, het gefaal kent geen grenzen.

De gemeente Tubbergen is er volgens RTV Oost he-le-maal klaar mee en heeft een boete van 15K uitgedeeld. De volgende keer dat het COA weer iets doet wat niet mag, kan het een boete van 30.000 euro aftikken. 

Volgens het COA had een aannemer alvast wat buizen in de grond gelegd waar later kabels doorheen zouden worden getrokken. "De aannemers werken voor energiemaatschappijen en andere gemeenten, wij dachten dat we alvast daarmee aan de slag konden, maar dat bleek niet zo te zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml