COA sluit azc Alkmaar op 1 oktober, gaat heropenen
Binnenland

COA sluit azc Alkmaar op 1 oktober, gaat heropenen.

Rare jongens, die COA-medewerkers. Eerder deze maand meldden we al dat asielzoekers tegengewerkt worden door hen geen woning cadeau te doen. Dat kan ook niet, want die zijn simpelweg op. Nu blijkt dat Den Helder en Alkmaar op korte termijn 920 extra inwoners uit Verweggistan mogen verwelkomen. 

Frappant is dat het asielzoekerscentrum aan de Robonsbosweg in Alkmaar op 1 oktober jongstleden haar deuren sloot. Amper een maand later moet het dus weer heropend worden, zodat er 550 asielzoekers in kunnen wonen die momenteel in Ter Apel verblijven. Hun verhuizing creëert plek voor nieuwe aanwas.

Nog even terugkomend op het tekort aan woningen. Wist u dat het inmiddels dusdanig schrijnend is dat Nederlanders die bijvoorbeeld uit een echtscheiding komen of een faillissement ondergaan, geen andere optie meer hebben dan een slaapplaats aanvragen bij het Leger des Heils? Voor de goede orde: het gaat hier dus niet om junkies, maar om economische daklozen. 

Wanneer ons kabinet de volgende keer predikt hoe goed het gaat in dit land, is het wellicht verstandig mee te nemen dat 31.000 Nederlanders geen woning hebben.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →