COA: 'Voor juli 3.500 extra bedden voor asielzoekers, graag'

COA: 'Voor juli 3.500 extra bedden voor asielzoekers, graag' 

28 maart 2022 - 12:57

Heeft u toevallig nog een slaapplek over? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft voor 1 juli 3.500 opvangplaatsen nodig voor asielzoekers. Voor aanstaande vrijdag 1 april moeten de eerste 1.500 al geregeld zijn.

Er is een groot tekort aan bedden. En dan niet vanwege alle Oekraïeners die ons landje in vluchten. Nee, het gaat om opvangplekken voor mensen uit andere landen. De dienst is daarom heel blij met de tweehonderd tijdelijke plekken die Utrecht realiseert, maar het is volgens de dienst lang niet genoeg. En bovendien weer tijdelijk, terwijl er juist zo'n behoefte is aan plaatsen waar asielzoekers langere tijd kunnen blijven wonen.

Het opvangcentrum in Ter Apel puilt zodanig uit, dat het COA afgelopen weekend zonder toestemming van de gemeente Westerwolde een extra paviljoen heeft gebouwd naast de nachtopvang. "Mensen hadden geen tafel meer om aan te eten en moesten slapen op twee stoelen. Dat kan echt niet en is ook niet hygiënisch", aldus een woordvoerster van het COA. 

Overigens zijn er per 1 januari volgend jaar liefst 10.000 (!) extra plekken nodig. Kunnen we alvast gaan nadenken over hoe we dat gaan oplossen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml