COA: 'Wij staan niet op instorten, het piept en kraakt alleen'

COA: 'Wij staan niet op instorten, het piept en kraakt alleen' 

29 juli 2022 - 11:47

Aha. Groot nieuws vanochtend op de digitale voorpagina van het NRC: door ziekteverzuim zou het COA op instorten staan. Een op de drie medewerkers in Ter Apel zit ziek thuis en landelijk zijn er liefst 1.000 vacatures te vervullen. Zal allemaal wel, maar volgens een woordvoerder van het COA is er geen reden tot paniek.

"Wij zorgen voor de opvang van 43.000 mensen. Die opvang wordt op zeer professionele wijze met veel toewijding uitgevoerd", aldus de woordvoerder. "Er staat niets op instorten. Maar het piept en kraakt op sommige plekken."

Nou, dat kun je wel zeggen. Door de enorme toestroom bij Ter Apel is er een veel te hoge werkdruk en er worden weliswaar van alle kanten plannen gemaakt om het aanmeldcentrum te ontlasten, maar dat duurt allemaal nog even. En anders worden goedbedoelde initiatieven wel door het College voor de Rechten van de Mens de grond ingeboord

Ook landelijk is het ziekteverzuim bij het COA, dat zo'n 114 locaties telt, met 9 procent hoog. Waardoor dat cijfer zo hoog is, weet de woordvoerder naar eigen zeggen niet precies. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml