COA wil geen lhbti-posters in centrale ruimte, want aanstootgevend

COA wil geen lhbti-posters in centrale ruimte, want aanstootgevend 

21 december 2021 - 13:47

Wat krijgen we nou? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil niet dat bewoners van opvangcentra posters, foto's of affiches ophangen, waaraan andere bewoners zich zouden kunnen storen. Lees: specifiek posters van de homoseksuele medemens. 

Want 'gaypropaganda' is natuurlijk tegen het zere been van asielzoekers die wel gewoon tegen alle geloofsregels ja en amen zeggen. De gemeenschappelijke ruimte is niet geschikt voor dat soort posters want dan kunnen er ruzies ontstaan, maar: bewoners mogen dat wel op hun eigen kamer doen, zegt een woordvoerster van het COA in een reactie op kritiek van belangenorganisatie LGBT Asylum Support dat lhbti-asielzoekers in Ter Apel niet voor hun identiteit zouden mogen uitkomen.

Het COA wil geen enkele foto of poster van omstreden onderwerpen aan de muren van de gemeenschappelijke ruimtes in opvangcentra, aldus de woordvoerster. In het opvangcentrum in Ter Apel ging het volgens de belangenorganisatie bijvoorbeeld om posters uit het tijdschrift GayNews en om een kunstkalender met foto's van homoseksuele mensen. "Voor ons is het belangrijk om de rust te bewaren in de centra", zegt het COA. Regenboogstickers en regenboogvlaggen zijn overigens wel toegestaan.

LGBT Asylum Support is verontwaardigd, omdat het COA juist beschermde lhbti-units heeft ingericht "waar lhbti-asielzoekers zich vaak voor het eerst in hun leven veilig voelen. En daar hoort hun trotse identiteit bij. Het gaat hier niet om een politieke of religieuze uiting, dit is heel wat anders", vindt de organisatie. LGBT Asylum Support wil opheldering van demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol over de kwestie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml