Coalitie: bied kwetsbare kalifaatkids hulp
Binnenland

Coalitie: bied kwetsbare kalifaatkids hulp.

Hee, hallo. Extreem fijne goedemorgen allemaal. Vandaag een rondje regeringspartijen, de gebruikelijke kechjes en kalfjes-verhalen. We lezen over vertegenwoordigers van ChristenUnie, D66 en CDA. Men wil graag meer betekenen voor kalifaatkids, veelal verblijvend in vluchtelingkampen nadat terrorvaders uit beeld zijn geraakt.

Nu is daar feitelijk niet zoveel mis mee. Maar wat betekent het wanneer Nederland actief pogingen gaat ondernemen om kinderen en vrouwen versneld terug naar Nederland te halen? Volgens Kees Verhoeven van Democraten 66 gaat het om gehersenspoelde en geïndoctrineerde kids, in het bezit van  oorlogstrauma’s.

De VVD is het oneens met haar regeringspartners. Kamerlid Arno Rutte (nee, geen broer van) lijkt het een bar slecht idee desbetreffende moeders incluis kinderen terug naar Nederland te halen. "Als ouders Nederland hebben verlaten om zich aan te sluiten bij IS, hebben ze bewust gekozen als terrorist onze vrije democratische rechtstaat te bestrijden. We moeten hen of hun kinderen daarom absoluut niet naar Nederland terughalen."

U kunt uw hersens pijnigen met de vraag of het goed is voor onze samenleving om kinderen met opgedrongen terroristisch gedachtegoed rond te hebben lopen. Ooit gezegd door voormalig Flodder-hottie Tatjana Simic: "Je haalt een kind uit de oorlog, maar de oorlog niet uit een kind."

Rest natuurlijk de vraag wat kinderen kunnen doen aan de keuze die ouders voor hen maken en vooral het levenslang dragen van die consequenties.

Alle artikelen geladen. Overzicht →