Coalitie boos vanwege versnelde Palestina-hulp 

26 januari 2018 - 11:17

Het zit de VVD, CDA en D66 allesbehalve lekker dat minister Kaag (D66) van Ontwikkelingssamenwerking vorige week even versneld 13 miljoen overmaakte aan de VN-hulporganisatie voor de Palestijnse gebieden UNRWA.

Wat is er precies gebeurd? Een paar dagen nadat president Trump de Amerikaanse hulp aan Palestina halveerde, maakte Kaag op eigen houtje vorige week versneld 13 miljoen euro over aan de VN voor hulp aan Palestijnen. Gevolg: een boze coalitie, want VVD en (vooral) ChristenUnie en het CDA zijn op de hand van Israël en waarom moet juist Nederland nu de VN uit de brand helpen?

Wat voor Kaag natuurlijk totaal niet meespeelde, is dat haar man Palestijn is en dat zij bij UNRWA heeft gewerkt. Halbe Zijlstra verdedigde na Kamervragen dan ook haar besluit. Hij wees er bovendien op dat de Kamer het bedrag in de begroting al had goedgekeurd en ze het geld daarom toch wel zou krijgen. In eerste instantie leek Kaag daarmee weg te komen.

Nu hebben anonieme bronnen aan de NOS gemeld dat off the record de overige regeringspartijen nog steeds behoorlijk geïrriteerd zijn. In de achterkamertjes van het Binnenhof is alvast een deal gemaakt met een aantal oppositiepartijen om Kaag tijdens drie debatten verder aan de tand te voelen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie