Coalitiepartijen rollebollen door de achterkamertjes
Binnenland

Coalitiepartijen rollebollen door de achterkamertjes.

Waar vreugde en verdriet elkaar in rap tempo opvolgen aan de andere kant van de grote plas is het in Nederland ook pet in de politiek. Halbe Zijlstra heeft namelijk zijn VVD-verkiezingslijst bekend gemaakt. Ton Elias is gewipt en Dilan Yesilgöz is de hoogste nieuwe binnenkomer. 

Ton Elias is kort door de bocht "not amused" en noemt ús Halbe "een kille saneerder", meldt De Telegraaf. Ook nieuw op de lijst is Sophie Hermans, de dochter van Loek. De hoogste vrouw op de lijst zal Jeanine Hennis zijn, een nog opvallende nieuwkomer is de assistent van Henk Kamp: Bente Becker.

Dat het bij die andere coalitiepartij menens was is maandag al duidelijk geworden. Jacques Monasch wipte zichzelf uit de PvdA. Nu denkt het AD te weten dat Monasch op de clash heeft aangestuurd. Meneer Jacques wil namelijk voor zichzelf beginnen. Lekker DENK achterna.

De PvdA voelt zich nogal in haar hemd gezet. Meerdere oud-collega's van De Jacques zeggen dat hij bij alles wat hij deed de vrijheid kreeg. Ze vinden het dan ook vreemd dat hij het Oekraïnereferendum aanpakt om zich af te splitsen, hij mocht van de fractie namelijk gewoon tegenstemmen. Of Lijst Monasch echt doorgang krijgt wil Opperhoofd Monasch nog niets zeggen, hij bezint zich op de mogelijkheden.

Terugkomend op de VVD. Mevrouw Dilan heeft het niet zo op de huidige President-elect van de USA:

Alle artikelen geladen. Overzicht →