Code Oranje! Corrie raast over NL

Code Oranje! Corrie raast over NL 

31 januari 2022 - 09:51

Alarm! Vandaag doet een harde wind genaamd Corrie ons kleine landje aan en dat zullen sommige van u wellicht al gemerkt hebben. Vooral in Noord-Holland, het Waddengebied, het IJsselmeer en Friesland is alles en iedereen omver geblazen zorgt de storm voor schade en verkeersoverlast. 

Bijvoorbeeld op de snelweg A7 in Noord-Holland, waar een omgewaaide boom voor een file zorgde. In en rond Den Haag was er leed door schade. Daar viel in de Scheveningse Neptunusstraat een boom op een auto, meldt nieuws15. Ook op andere plaatsen in die regio zijn meldingen van omgewaaide bomen.

Niet alleen de bomen hebben het zwaar te verduren, ook zonnepanelen blijken niet tegen Corrie bestand. In Koog aan de Zaan (Noord-Holland) was een zonnepaneel op een dak losgeraakt. De brandweer heeft het paneel verwijderd, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Wegens de storm mag u op de Markerwaarddijk (N307) tussen Lelystad en Enkhuizen met een vrachtwagen of aanhangwagen even niet uw gezicht vertonen, meldt FlevoWegen. Bovendien moet u met een gewone auto wegens de storm op deze weg met een slakkengangetje van 70 kilometer per uur rijden.

In de loop van maandagochtend trekt Corrie naar het zuidoosten. Het KNMI heeft voor Noord-Holland, Friesland, de Wadden en het IJsselmeer code oranje afgegeven voor een noordwesterstorm en windvlagen met snelheden tussen 100 en 120 kilometer per uur. In het binnenland kunnen de windvlagen snelheden tussen de 75 en 100 kilometer per uur bereiken. Het zwaartepunt van de storm wordt tussen 10.00 en 12.00 uur verwacht, daarna zullen we meer te weten komen over het leed dat Corrie ons heeft aangedaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml