Upd: Code Oranje opgeheven! Onweer des Doods trekt weg

Upd: Code Oranje opgeheven! Onweer des Doods trekt weg 

19 mei 2022 - 16:07

Pak allemaal uw regenjas en rubberbootje. Het is weer tijd voor Code Oranje! Ons land waar tot vanochtend nog ernstige droogte heerste, wordt vanaf vanmiddag geteisterd door zware regen- en onweersbuien. De weercode wordt afgegeven in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg (sterkte aan iedereen daar). 

Ook morgen gaat het lekker veel regenen! Het weerinstituut waarschuwt ook voor zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur en hagelstenen met een doorsnede van ongeveer 2 centimeter. Wel weer weer goed voor de waterstand en de uitgedroogde zaadjes, maar de Mensch staat een verschrikkelijk horrorweekend te wachten.

Update:

Code oranje is alweer beëindigd. Het KNMI laat weten dat de komende uren nog wel code geel geldt in het oosten, omdat daar lokaal onweersbuien kunnen voorkomen. Niet handig voor als u kleurenblind bent, maar in elk geval minder gevaarlijk.

Daarbij is kans op windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur én hagel en er kan veel regen vallen in korte tijd. Aan het einde van de middag trekken de buien via Duitsland het land uit, verwacht het KNMI.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml