Upd: NS staakt treinverkeer vanwege storm
Binnenland

Upd: NS staakt treinverkeer vanwege storm.

Jawel, goedemorgen vanuit onze ondergrondse bunker op een onbekende locatie in de hoofdstad. Wij zullen de hele dag proberen u van nieuws te voorzien, omgeven door flesjes water (want prio numero uno), peulvruchten in blik, NRG-5 repen en een hele stapel Donald Duckjes.

Rijkswaterstaat waarschuwt u om niet, wij herhalen NIET, NICHT, NOT, ليس, de weg op te gaan wanneer dat niet nodig is. Mooi is dat weer... sorry het weer is helemaal niet mooi. Anyway, u snapt de achterliggende gedachte dat het voor bijna iedereen (outkieringstrekkers uitgezonderd) nodig is, want strenge werkgever wacht. Drie keer te laat? Einde flexcontractje. Later!

Goed, het KNMI verwacht windstoten tot wel honderveertig kilometer per uur. Hon-derd-veer-tig! Weet u hoe hard dat is? Nee? Dat is heel hard. Zij die de storm proberen te trotseren alle succes gewenst, God zij met u.

Update 11.26 uur:

De storm neemt inmiddels dusdanige duivelse proporties aan, dat de NS heeft besloten om al het treinverkeer per direct stil te leggen, in elk geval tot 14.00 uur. Eerder werd ook al station Den Haag Centraal voor de zekerheid ontruimd en werd het tramverkeer in de Hofstad - evenals in Amsterdam - stilgelegd.

Door de harde wind komen veel bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht, en dat is toch wel wat gevaarlijk. 

Ook luchthaven Schiphol laat weten alle vluchten voorlopig te schrappen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →