Collecte-terreur in een nieuw jasje
Binnenland

Collecte-terreur in een nieuw jasje.

Slim zijn ze wel, die leidinggevenden van goede doelen. Voorheen kon u hun onderdanen, geprepareerd met een zielig verhaal en een zielige blik, op de mouw te spelden dat u 'toevallig' geen contant geld op zak heeft. U zou graag willen bijdragen aan het salaris van de directeur doneren maar helaas, wat een pech. Dat u dat juist NU moet overkomen.

Het enige wat u vanaf nu kunt doen is de negeerstand. Voor uw eigen veiligheid

Wanneer de bel gaat en u ziet door de gordijnen een 65-plusser die het gewicht van de collectebus nog net aankan, werpt u zichzelf dan als een speer achter uw bankstel, sluit u op in de wc of verstopt u zich ergens anders in uw woning. Ook als uw auto gewoon voor de deur staat. Raad uw overenthousiaste kroost met klem af de deur te openen. Dan is het namelijk al te laat.

Mocht u onverhoopt tóch persoonlijk in contact komen met een goede doelen-ronselaar, ga dan op de grond liggen en wacht op hulp dan bent u verdoemd. Maar liefst 21 goede doelen investeren gezamenlijk in collectebussen met ingebouwde pinautomaat. Gaat de 'geen contant geld-smoes' in ieder geval niet meer op. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →