'Collega's Primark verzonnen #MeToo om baas te laten ontslaan'

'Collega's Primark verzonnen #MeToo om baas te laten ontslaan' 

06 januari 2023 - 12:20

Daar ben je lekker mee. Een manager van de Primark heeft dankzij de rechter zijn baan terug maar was ontslagen omdat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag had vertoond richting drie medewerksters. Alleen, dat bleek in de rechtbank wel mee te vallen.

Er zou een reorganisatie bij de Primark komen waardoor er veel medewerkers de laan werden uitgestuurd, waaronder drie medewerksters van een filiaal in Amsterdam en de baas in kwestie had dat wat laat aangekondigd. Zij verzonnen een plannetje om hem weg te werken en beschuldigden hem van 'seksuele intimidatie'.

De beste man had het namelijk eerder gewaagd om via WhatsApp vier rode hartjes naar een collega te sturen vanwege een nieuwe foto, ook zou hij een keer aan het blouseje van een andere collega van de kledingwinkel hebben gevoeld bij haar bovenarm want hij vond het zo'n 'lekker stofje'. Toegegeven, wel een beetje vreemd allemaal.

Jammer voor de medewerksters: hun plannetje werd gehoord door een andere collega, die de manager inlichtte. Mede daarom veegt de rechter het ontslag van tafel. Hij snapt dat zijn 'misdaden' wellicht intimiderend over kunnen komen, maar een 'goed gesprek' was voldoende geweest. Bovendien is het veel aannemelijker dat er een vooropgezet plan was om hem eruit te werken, meldt De Telegraaf

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml