College: 'Vooraf oppakken klimaatgekkies A12 niet oké'

College: 'Vooraf oppakken klimaatgekkies A12 niet oké' 

31 januari 2023 - 13:37

Je mag in Nederland ook helemaal niks meer en dus ook niet vooraf oproepen tot een blokkade van de A12 omdat Moeder Natuur verkloot wordt. Allemaal leuk en aardig, maar hierdoor is het slecht gesteld met het demonstratierecht in ons landje.

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dat door het preventief oppakken van de klimaatactivisten het demonstratierecht in Nederland "ernstig onder druk" staat: "De overheid moet demonstraties faciliteren", benadrukt het mensenrechtencollege. "Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt."

Volgens het college lijkt het er bovendien op dat er met twee maten gemeten wordt. Klimaatactivisten en Black Lives Matter-activisten worden "onevenredig hard aangepakt" in vergelijking met andere demonstranten, zoals die van Farmers Defence Force.

Alsof dat niet logisch is, met al die trekkers. Die sleep je ook zomaar weg natuurlijk, maar daar gaat het niet om want de overheid moet het demonstratierecht garanderen. "Of het nu boeren zijn die demonstreren tegen stikstofbeleid dat het klimaat moet beschermen of klimaatactivisten die door aandachtstekort levensgevaarlijke situaties op de snelweg veroorzaken pleiten voor sneller overheidsoptreden om klimaatverandering tegen te gaan."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml