CdK geeft toe: Ik trok schoonzus voor
Binnenland

CdK geeft toe: Ik trok schoonzus voor.

De Drentse Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar erkent in een brief aan Provinciale Staten dat hij zijn schoonzus voorgetrokken zou hebben bij een ontwerpopdracht. 

In de brief aan de Staten beschrijft Tichelaar dat de herinrichting van Tetrode in 2015 maar stroefjes verliep. Zo schrijft het in de brief: "Hierop heeft de commissaris gevraagd met snelheid alsnog een ontwerp te realiseren en een aantal firma's genoemd, te weten Klinkenberg-SO en Roodbergen | Dolfsma."  Klinkenberg-SO is het bedrijf van zijn schoonzus. Zij berekende  in totaal 3.105 euro voor de klus, schrijft Het Dagblad van het Noorden.

Tichelaar zelf is van mening dat hij geen code heeft overtreden. Hij zou zijn schoonzus voor de klus hebben voorgedragen zonder de familieband te vermelden. De Provinciale Staten zal morgen in Drenthe bijeen komen voor een spoeddebat rondom de kwestie. De commissaris van de Koning kwam in 2013 ook al in opspraak toen bleek dat hij zich had gemengd in een geschil  tussen zijn zwager en de gemeente Coevorden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →