Compensatie toeslagenaffaire heeft vertraging, huisuitzettingen dreigen

Compensatie toeslagenaffaire heeft vertraging, huisuitzettingen dreigen 

10 september 2021 - 10:29

Ze leren het ook nooit daar bij de Belastingdienst. Je zou denken dat het demissionaire kabinet op het dossier waarover het gevallen is op zijn minst wél zijn best zou doen, maar niks is minder waar: de toeslagenaffaire blijft maar doormodderen nu ernstig gedupeerde ouders in geldnood raken omdat zse klem zitten tussen twee instanties die juist zijn opgericht om hun schade te vergoeden.

Al zeker 300 ouders die door herstelorganisatie UHT erkend zijn als gedupeerden hebben zich gemeld bij de Commissie Werkelijke Schade (CWS) voor aanvullende compensatie. Maar verrassing: de medewerkers daar zeggen het werk niet aan te kunnen. Tot nog toe zijn slechts ongeveer 45 verzoeken afgehandeld en de wachttijd is opgelopen tot minimaal een half jaar. De verwachting is dat dat nog langer zal worden.

Bij meerdere ouders dreigen nu opnieuw schrijdende situaties te onstaan zoals mogelijk huisuitzetting, ondanks steun van ambtenaren van de UHT, die de situatie wél schrijnend en spoedeisend vinden. "Deze ambtenaren hebben aangeklopt bij de CWS om te vragen om een spoedige oplossing, maar kregen te horen dat de commissie daar ‘geen zin in had’", blijkt uit onderzoek van Trouw en RTL Nieuws.

Hallo demissionaire kabinet, gaan we hier nog wat aan doen?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml