Complotgekkie moet kappen met onzin over dood meisje, anders cel in

Complotgekkie moet kappen met onzin over dood meisje, anders cel in 

09 februari 2023 - 11:16

Agnes Plaatje is naast bekend slachtoffer van de Toeslagenaffaire, ook complotdenker en in dat kader verspreidde ze allerlei """theorieën""" over de dood van de 14-jarige Lisa uit Drenthe, die zelfmoord had gepleegd. Van de rechter moet ze die onzin binnen twee dagen van internet en sociale media verwijderen. Doet ze dat niet, dan wordt ze tien dagen in de cel gezet.

Lisa werd in mei levenloos in een bos in Dedemsvaart gevonden. Het meisje had zelfmoord gepleegd. Diep triest, Agnes Plaatje voelde zich vervolgens geroepen om op sociale media over de dood van het kind te schrijven. Ze beweerde dat Lisa door de Staat of door de vrijmetselaars is vermoord. Ze riep via haar sociale media op om de crematie te voorkomen. De moeder van Lisa moest tijdens de crematie van haar eigen dochter uiteindelijk beveiliging inschakelen. 

Ook na die crematie bleef Agnes doorgaan met het verspreiden van allerlei onzin, bleek ook al op een kort geding in oktober. Toen werd ze door de rechter al gesommeerd die teksten te verwijderen. Dat gebeurde niet, waardoor ze een dwangsom van 10.000 euro moet betalen. Omdat die dwangsom kennelijk niet helpt vroeg de advocaat van de moeder van Lisa gisteren in een nieuw kort geding om haar dan maar in de cel vast te zetten, de rechter in Zwolle wees dat verzoek toe.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml