Een man met cd's

Componisten beginnen nieuw Buma 

27 augustus 2013 - 12:15
Tien Nederlandse componisten hebben het gehad met auteursrechtenbeschermer Buma/Stemra. Zij willen een nieuwe muziekrechtenorganisatie opzetten.
Buma/Stemra, dat nu nog een monopoliepositie geniet, moet de belangen behartigen van muzikanten, maar dat gebeurt volgens de tien toondichters niet voldoende, meldt de NOS. Componist Melchior Rietveldt klaagt dat het momenteel onmogelijk is voor muzikanten, tekstschrijvers en uitgevers om er achter te komen hoe hun muziek wordt gebruikt. De nieuwe organisatie moet dan ook een stuk transparanter worden. Verder haten de componisten Buma/Stemra om de manier waarop de organisatie met klachten omgaat. "Als je met een klacht komt en je houdt wat langer aan, dan huren ze het duurste advocatenkantoor van Nederland in om je volledig monddood te krijgen", aldus Rietveldt. Volgens hem komen er jaarlijks zo’n 18.000 klachten binnen. Buma zelf beweert van niets te weten. Een woordvoerder meldt dat er ieder jaar circa honderd klachten binnenkomen. Verder kunnen artiesten via een app of ledenportal "gewoon terugvinden" wat er met hun muziek gebeurt.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie