Concurrentie wil Max Verstappen stoppen met vuile trucjes

Concurrentie wil Max Verstappen stoppen met vuile trucjes 

15 juni 2023 - 16:22

Het is toch te gek voor woorden. Omdat Max Verstappen supersnel met zijn auto is, gaan er geluiden op om de regels in de Formule 1 aan te passen. Hij zou teveel winnen! Gelukkig heeft de F1-organisatie al gezegd hier niet mee akkoord te gaan. Het zou de wereld op zijn kop zijn!

Het valt niet te ontkennen dat het team van Verstappen, Red Bull, dit jaar echt van een buitencategorie is. De renstal van het energiedrankje waar je vleugels van krijgt won tot nu toe alle zeven races waarbij onze Max (lekker bezig Max, vreet ze op!) vijf keer als eerste over de finish kwam. Zijn collega Sergio Perez is vergeleken met hem een enorme slome slak en boekte slechts twee zeges. Van concurrentie is geen sprake. Het verschil aan de finish met de eerste auto van een ander team was telkens steeds minstens 20 seconden.

Dus wat doe je dan als je niet net zo hard kan of durft te rijden als onze Max? Je zegt gewoon dat de regels aangepast moeten worden! Critici vinden dat de F1 door de dominantie van Max saai en eentonig is geworden. Wat er precies aangepast zou moeten worden is onbekend. Misschien zou Max voortaan achteruit moeten racen? Of met slechts één hand aan het stuur? Of met een ronde achterstand beginnen? Of moet hij voortaan zijn eigen banden verwisselen? Punt is dat Max zelfs dan waarschijnlijk nog als eerste over de streep komt. En je laat Michael van Gerwen toch ook niet darten met een blinddoek voor? Om maar iets te noemen.

Formule1-baas Stefano Domenicali zegt in de bekende race-podcast Beyond the Grid dat er godzijdank niets gaat veranderen omdat een paar zwakke broeders jaloers zijn. 'Er zijn altijd teams geweest die dominant waren. We moeten om die reden de regels zo laten. Het staat vast dat Red Bull een ongelooflijke auto heeft en dat het gat met rivalen groot is. Maar dingen kunnen snel veranderen in de Formule 1, want ik weet zeker dat de andere teams keihard werken aan hun auto’s om dat gat te dichten.'

Max wordt dit jaar dus gewoon wereldkampioen en waarschijnlijk volgend jaar ook. Top!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml