Consument keihard belazerd met "aanbiedingen"

Consument keihard belazerd met "aanbiedingen" 

10 juli 2023 - 14:38

Trap er niet in! Fabrikanten van wasmiddelen, zoals Witte Reus en Robijn, maar ook winkels als Kruidvat en Coolblue strooien en strooien maar met zogenaamde aanbiedingen, maar die "aanbiedingen" zijn helemaal geen aanbiedingen. U wordt belazerd waar u bij staat.

Die "aanbiedingen" zijn namelijk vaak gebaseerd op de adviesprijs. En dat is allemaal leuk en aardig, maar fabrikanten vermelden er niet bij dat die adviesprijs echt nooit wordt gerekend, zo waarschuwt de Consumentenbond.

En dat is niet alles. Die adviesprijs wordt ook door de fabrikanten bedacht. Dus als u een fles Robijn koopt met 60 procent korting op de adviesprijs, dan is die korting natuurlijk een beetje onzinnig op het moment dat - in dit geval moederbedrijf Unilever - zelf die prijs bedenkt.

Zo wordt u als betalende consument dus keihard genaaid. Ook met andere "aanbiedingen". Een bekend trucje is de prijs eerst te verhogen, om vervolgens naar de originele prijs terug te zakken met "korting". Dat mag ook eigenlijk niet meer, maar vergelijkbare oplichting komt nog steeds voor. 

"Gedurende drie maanden hielden onderzoekers van de consumentenwaakhond de prijzen bij van 100 grote webwinkels en 20 drogisterijen en supermarkten. De onderzoekers kwamen meer dan 200 nepaanbiedingen tegen", vertelt een woordvoerder van de Consumentenbond aan RTL Nieuws.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml