Consumentenbond: Kruidenmixen niet zo kruidig

Consumentenbond: Kruidenmixen niet zo kruidig 

09 december 2021 - 11:59

Applausje voor de heren en dames (en x-en) van de Consumentenbond, want het is ze gelukt om een groot complot bloot te leggen: kruidenmixen van de supermarkt blijken helemaal niet zo kruidig te zijn als wordt beweerd.

Wist u niet hè, dat de supermarkt gefabriceerde troep verkoopt? Nou, nu dus wel, dankzij een steekproef van de Consumentenbond. Daaruit blijkt dat kruidenmixen vaak relatief weinig kruiden en specerijen bevatten en des te meer suikers en zouten.

"Zo zouden de gehaktmixen van Lidl en Aldi voor driekwart uit zout bestaan. De kruidenmix van Jumbo is voor 80 procent paneermeel en bevat "slechts 0,04 procent" kruiden, stelt de Consumentenbond. De salademixen van Calvé bevatten vooral suiker en hooguit 12 procent kruiden. Daarnaast zou de stoofmix runderlapjes van Maggi vooral uit meel bestaan."

"De naam en de verpakking suggereren dat er veel kruiden in deze mixen zitten", zegt Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar in een toelichting. "Dat fabrikanten ze in werkelijkheid vol stoppen met goedkope ingrediënten is misleidend en in het geval van zout ook nog eens ongezond." De mix voor kip traditioneel van Verstegen zou bijvoorbeeld al goed zijn voor meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid zout per dag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml