Terug
Contract biomassacentrale Winschoten wordt ontbonden

Contract biomassacentrale Winschoten wordt ontbonden 

22 oktober 2020 - 10:00

Het contract voor de biomassacentrale in Winschoten wordt ontbonden door de gemeente Oldambt.  In onze uitzending van 13 oktober besteedden we aandacht aan deze installatie. Goed nieuws voor omwonende Otto Schröder die veel overlast ervoer van de uitstoot.

Door het verbranden van houtsnippers ontstond rook die na een eerste onderzoek schadelijk bleek. De bouwer kreeg een tweede kans, maar nog steeds is er te veel fijnstof, benzeen en koolmonoxide gemeten.

Met als gevolg: huizen die blauw staan van de rook. In De Hofbar vertelt omwonende Otto Schröder dat hij negen maanden lang iedere dag hoofdpijn, een droge keel, geïrriteerde ogen en ademhalingsklachten had. “Dus dat is nu verleden tijd,” zegt Otto.

“Ik blijf er vrij nuchter onder, maar het is in ieder geval mooi dat de installatie – volgens ons – nooit meer aan gaat,” gaat Otto verder. “De eigenaar wil wel nog juridische stappen gaan nemen, maar de gemeenteraad en het college van B&W zijn ervan overtuigd dat ze een eventuele rechtszaak wel gaan winnen. Juridisch staan ze heel sterk.”

Tegen RTV Noord zegt Otto dat die klachten zeker door die biomassacentrale kwam, “want voorheen hadden we geen klachten. Nu het uit staat, weer niet. Dus ja, dat is duidelijk.”

Kijk De Hofbar over deze biomassacentrale, en over het rondetafelgesprek waar de toekomst van biomassa is besproken hier terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers