Controles op wegen naar Deventer, want voetbalwedstrijd
Binnenland

Controles op wegen naar Deventer, want voetbalwedstrijd.

Het is weer een heerlijke voetbalzondag. Vandaag om half drie staat onder meer het duel tussen middenmoter Ajax en degradatiekandidaat Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst op het programma. De lokale driehoek doet het in haar broekje en heeft besloten alle toegangswegen tot Deventer te controleren op eventuele Ajax-supporters zonder ticket.

Op sociale media waren er de afgelopen dagen geruchten dat er Amsterdammers zonder kaartje naar Deventer zouden reizen om lekker te gaan rellen. Een woordvoerder van de gemeente zegt: "De supporters van Go Ahead Eagles en Ajax liggen elkaar niet zo goed. Daardoor is er meer dan de gemiddelde angst dat er iets mis gaat."

Omdat de hermandad verklaarde niet in te kunnen staan voor de veiligheid in de stad, besloot Burgemeester Heidema van Deventer om een noodverordening af te kondigen. Van gistermiddag 14:00 tot vanmiddag 18:00 is het verboden voor andere supporters dan die van de plaatselijke Go Ahead om zich in de stad te bevinden. Rond de toegangswegen van Deventer zijn de controles sinds gisteren in volle gang. Er worden random automobilisten aan de kant gezet.

Ondanks de scherpe controles is er tot nu nog niet één Ajax-supporter gevonden en zijn er ook nog geen arrestaties verricht, zo weet de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →