Copy-paste speechschrijver biedt ontslag aan, Trump weigert
Buitenland

Copy-paste speechschrijver biedt ontslag aan, Trump weigert.

De speechschrijver van de vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, Melania Trump, heeft haar ontslag aangeboden. Er was grote kritiek op de speech die Melania Trump eergisteren gaf tijdens de Republikeinse partijconventie in Cleveland.

De toespraak leek wel verdacht veel op de toespraak die Michelle Obama in 2008 gaf. Het was bijna een kopie, zo weet LA Times. Voorafgaand aan de speech, verklaarde Melania nog met volle overtuiging dat ze de toespraak "met zo weinig mogelijk hulp" geschreven had.

Nadat het leugentje om bestwil uitkwam, wilde schrijfster Meredith McIvers, h het liefst de eer aan zichzelf houden door op te stappen. Dit tot afgrijzen van Donald. De presidentskandidaat is van mening dat mensen fouten kunnen maken en daar alleen maar leer uit kunnen trekken.

McIvers wil wel haar excuses aanbieden voor de verwarring en hysterie die er is ontstaan. Ze zegt: "Ik voel me bijzonder slecht en wilde niemand schade berokkenen." Overigens lijkt Donald stiekem toch wel een beetje blij met alle extra aandacht, getuige zijn tweet van vandaag:

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →