Corbyn eist inzage in brexit-plannen van May
Buitenland

Corbyn eist inzage in brexit-plannen van May.

Een dag na zijn herverkiezing als leider van de Labour Party heeft Jeremy Corbyn vandaag onmiddellijk bij premier Theresa May aan de bel getrokken over de brexit-strategie van de regering. De oppositieleider vindt dat zij het parlement volledig over haar plannen daarover moet inlichten.

De nieuwe minister-president zei onlangs dat het Britse parlement een rol zal spelen bij het vertrek uit de Europese Unie, maar dat zij de onderhandelingen voert en de uiteindelijke beslissing neemt onder welke voorwaarden het land de EU verlaat. Tegen de BBC zei Corbyn daarover: "Ik denk niet dat dat democratisch is en denk tevens dat dat ontoelaatbaar is". Bij zo'n belangrijk politiek en economisch onderwerp moet het parlement volledig worden betrokken, vindt Corbyn.

Minister Boris Johnson van Buitenlandse Zaken zei vandaag dat wanneer de scheiding van de EU een keer een feit is, de regering de zaken zeker niet op hun beloop zal laten. Hij herhaalde nog eens dat het in gang zetten van het verlaten van de EU niet voor de kerstdagen zal plaatsvinden.

Meer lezen over Brexit?
Alle artikelen geladen. Overzicht →

  Registeren.

  Stop! Je bent nog niet helemaal klaar om te reaguren.

  • Klik op de activatielink in de e-mail.
  • Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is.
  • Je account is nu geactiveerd en je kunt reaguren.
  Sluiten