Corbyn: rechtse populist is parasiet
Buitenland

Corbyn: rechtse populist is parasiet.

De Britse Labour-leider Jeremy Corbyn zette bij een bijeenkomst van Europese socialistische en progressieve partijen populistisch rechts weg als "politieke parasieten die zich voeden met de zorgen van mensen en de situatie verergeren".

Waar Corbyn zijn rechts populistische collega's erkentelijk is voor het identificeren van problemen, vindt hij hun oplossingen waardeloos. "Ze geven de meest kwetsbaren de schuld van de kwalen van de maatschappij", meent Corbyn, "in plaats van dat ze een daadwerkelijk oplossing bieden voor het terugkrijgen van de controle over onze levens die de zelfzuchtige elite nu heeft."

Volgens de Labour-frontman is het tijd voor progressieve partijen en bewegingen om te breken met het "gefaalde economische en politieke establishment", om te voorkomen dat populistisch extreem-rechts de macht overneemt, schrijft The Guardian.

Voormalig Ukip-leider Nigel Farage gaf vandaag juist aan die ene rechts populist in de Verenigde Staten graag 'formeel of informeel' te willen steunen. Eerder flirtten Trump en Farage al met het idee van een ambassadeurschap in de VS voor laatstgenoemde.

Alle artikelen geladen. Overzicht →