Corona en ballons

Corona en ballons 

18 maart 2020 - 10:36

Ik ben 62 jaren oud, en zoals iedereen van 62 jaren oud in onze westerse maatschappij, heb ik nooit zoiets meegemaakt als het coronavirus. Er was ooit de Franse griep, in de jaren vijftig, maar daar weet ik niks meer van, behalve dat m’n grootvader zo kwaad was op de Fransen, bij wie het griepvirus was begonnen, dat hij nooit meer een woord Frans heeft gesproken. Voor de rest hebben we thans te maken met een uniek fenomeen. Alles is gesloten, behalve apotheken en voedingswinkels, maar ja, als je niks nodig hebt van de apotheker, dan kun je daar weinig gaan uitvreten, en in de voedingswinkels moet ik persoonlijk ook niet zijn,  omdat ik in m’n kelden allerlei conserven heb staan die ik in de loop der jaren heb opgespaard, onder het motto: je weet maar nooit of het oorlog wordt. En nu zitten we met een oorlog, tegen een virus dat zich voorlopig onaantastbaar acht. 

Inmiddels volg ik wel alle raadgevingen op: vaak de handen wassen met water en zeep, in je broekzak hoesten, geen seks met vreemden, bij voorkeur ook geen seks met bekenden, anderhalve meter afstand houden van om het even wie, en niet in iemands gezicht spuwen. Het moeilijkste is geen seks met m’n vriendin Lena, want die is erg aantrekkelijk, verleidelijk, en hitsig, met haar pronte tietjes in een strakke flanellen bloes. Doch in plaats van seks houden we ons dan maar bezig met intellectuele spelletjes, dus dat ik zeg: ‘Noem ‘ns alle romans van Özcan Akyol op’, en dan doet Lena dat, en hebben we ons weer een halve minuut geamuseerd. 

We weten dat we niet op café of restaurant mogen, want die zijn sowieso toch gesloten, en discotheken, coffeeshops, en bordelen zijn ook gesloten, maar wat bijvoorbeeld met de ballonvaart? Het is zo dat ik voor vorige zondag, toen m’n tante Sonja haar negentigste verjaardag vierde, voor haar zo’n ballonvaart had georganiseerd, en zij zou in de korf mogen plaatsnemen samen met mij, haar minnaar Achmed, en haar buurvrouw Frieda, want tante Sonja en Frieda zijn heel dik met elkaar, en hebben in de jaren negentig kortstondig een lesbische relatie gehad, die eindigde omdat tante Sonja de geur van Frieda’s flamoes niet meer kon verdragen zonder het bed vol te kotsen. Hoe dan ook, we begaven ons naar het luchtballoncentrum in Waarschoot, van waar we zouden vertrekken voor een tocht in het zwerk, die ons zou brengen naar Zomergem, Lovendegem, Ursel, Eeklo, en dan weder terug. De uitbater van het centrum zei: ‘Sorry, maar de ballonvaart kan niet doorgaan door het coronavirus. Alle vaarten zijn afgelast, kom eind april maar ‘ns terug.’

M’n tante Sonja, die zich zo verheugd had op de luchtreis, begon keihard te huilen, en schreeuwde: ‘Ik wil met de ballon! Ik wil met de ballon!’ Ik zei tegen haar: ‘Stel je niet aan, stomme teef, het zijn de coronaweken godverdomme,’ en ik gaf haar een pets tegen haar smoel. In onze familie is er altijd veel fysieke agressie geweest. De minnaar van tante Sonja, Achmed, een 73-jarige ex-allochtoon, moeide zich met de zaak, en zei: ‘Dan gaan we naar een andere ballonverhuurder.’ ‘Stel je niet aan, stomme zak,’ zei ik tegen hem, en ik gaf ‘m een pets tegen z’n smoel. Zonder aanwijsbare reden gaf ik ook buurvrouw Frieda een pets tegen haar smoel, en te wijten aan dat irritante coronavirus, gingen we weder naar huis, om daar elk apart de besmetting proberen te vermijden. We leven immers in onomkeerbare tijden.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.