Corona en boeken

Corona en boeken 

01 april 2020 - 12:26

Door het coronavirus neemt een aantal fenomenen af in kracht en omvang: pedofilie, straatschenderij, fietsendiefstal, zwerfvuilophoping, kettingbotsingen, en dat naar meisjes wordt geroepen: ‘Hé troela! Zal ik ‘ns even alle virussen uit je onderbuik rammen!’ Dat is natuurlijk te wijten aan het feit dat er veel minder meisjes in het openbaar rondlopen dan vroeger. Al die meisjes moeten thuisblijven. Wat zitten ze daar te doen? Zich opmaken om straks naar de discotheek te gaan is zinloos, de discotheek is gesloten. Nieuwe kleren passen is ook niet aan de orde, nieuwe kleren kunnen al wekenlang niet meer gekocht worden. Foto’s van zichzelf maken om ze op Instagram te pleuren, dat is een mogelijkheid, maar het is bekend dat Instagram naargelang de crisis langer duurt per week veertien procent van z’n gebruikers verliest.

Wat meisjes wel kunnen doen, is ‘ns een goed boek lezen. Een aanrader daaromtrent is m’n eigen nieuwe roman ‘Bloed Spuwen Naar De Hematoloog’. Het is een ontspannend, leuk, gemakkelijk te degusteren werkje, met een spannend verhaal, een onverwachte plot, en stilistisch een hoogvlieger van heb ik je daar. Het boek is vooral geschikt voor jongens, maar meisjes vinden het misschien ook wel tof hoor! Er staan zelfs passages in die je behoorlijk geil zou kunnen noemen, met als gevolg dat het meisje zo’n passage een aantal keer opnieuw leest, terwijl ze hitsig het eigen poesje een beurt geeft. Maar goed, voor de rest moeten al die onnozele meisjes in hun belachelijke meisjeskamers hun plan maar trekken en er platweg voor zorgen dat ze zich niet de pleuris vervelen, net als iedereen. 

Ik zag vorige week op tv een of andere psychologe die kwam vertellen hoe we het beste de verveling van de quarantaine kunnen bestrijden. ‘Veel met elkaar praten, en als dat niet lukt, je even terugtrekken in een andere kamer, en daar in je eentje de situatie overdenken,’ zei die trut. Alsof we dat niet zelf kunnen bedenken. Natuurlijk moeten degenen die als huisgezin opgesloten zitten in hun flatje of kleine woning veel met elkaar praten, en uiteraard moeten ze, als dat overbodige gepraat zoals gewoonlijk nergens toe leidt, zich terugtrekken in een andere kamer. De vraag is: wat als het huisgezin vier leden telt en in het flatje of kleine woning zijn maar drie kamers? Er bestaan op de koop toe flatjes of kleine woningen met maar twéé kamers! Zodoende is de kans groot dat je in zo’n gribus nooit echt alleen kunt zijn, en dat je honderd procent van de tijd de aanwezigheid moet verdragen van je vader en/of je moeder en/of je zus of broer, en/of eventueel het huisdier, bijvoorbeeld een pincher die van het vele binnenzitten evengoed bezig is met gek worden, en continu zodanig blaft dat je zin hebt om hem de kop in te slaan. 

Wat kan ik aanraden? Nou, dat je je, als huisgezin, om beurten terugtrekt in het toilet, daar op de pot gaat zitten, en een uurtje een goed boek leest, waarbij ik bijna automatisch opnieuw moet verwijzen naar m’n eigen roman, ‘Bloed Spuwen Naar De Hematoloog’. Ik zou ook wel boeken van andere schrijvers willen aanraden, maar alle Nederlandse en Vlaamse schrijvers behalve ik, schrijven van die verschrikkelijke kutboeken, die de quarantaine alleen maar saaier en onleefbaarder zouden maken. Kortom, bestel ‘Bloed Spuwen Naar De Hematoloog’ of een ander boek van mij als de bliksem online, en vanaf morgen zul je, middenin de coronacrisis, toch een paar uurtjes een fantastische verstrooiing kunnen vinden. Als schrijver moet je ook in noodsituaties je lezers verwennen, en dat is wat ik al vele, vele jaren doe. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.