Corona en een relatie

Corona en een relatie 

14 april 2020 - 13:04

Ik heb een relatie met m’n vriendin Lena. Sinds september 2018 wonen we samen in Gent. Eerst woonden we twee jaar apart, Lena in Brussel en ik in Gent. Het samenwonen is leuker dan het apart wonen, en je moet minder met de trein, de tram, de bus, de metro, en de taxi reizen. Omdat het thans de coronaperiode is zitten Lena en ik hele dagen in hetzelfde loftje, samen met onze hond Aquí. 

Vele koppels houden het niet uit om altijd op elkaars lip te zitten, met of zonder hond, met of zonder kinderen. Ze worden agressief, woedend, onrustig, psychisch een wrak, moordzuchtig, en wensen hun partner naar het meest onherbergzame gebied op Mars. Seks hebben ze niet meer, de ene vindt niet lekker wat de andere kookt en vice versa, ze kunnen elkaars geur niet meer verdragen, en ook niet elkaars stem, elkaars gezicht, elkaars lichaamstaal, en elkaars bestaan. Ze bellen naar therapeuten en psychologen en die kunnen hen natuurlijk niet helpen, want 99 % van de therapeuten en psychologen zijn baarlijke sukkels, die niet eens in staat zijn om zichzelf een evenwichtig brein te bezorgen.

Er worden dus na de coronaperiode vele scheidingen verwacht, waarna degenen die gescheiden zijn in het vervolg, vaak voor de rest van hun leven, alleen zullen blijven omdat ze geen vertrouwen meer hebben in relaties. Liever eenzaam dan hele dagen opgescheept zitten met iemand die je op den duur toch niet meer kunt uitstaan. Bij Lena en mij valt het allemaal goed mee, moet ik in alle bescheidenheid toegeven. We kunnen elkaar nog steeds uitstaan, sterker nog, we zijn verliefder dan ooit tevoren. 

Wat voeren we zoal uit, op de 110 vierkante meter die we tot onze beschikking hebben? Wel, vier keer per dag verlaten we deze 110 vierkante meter om Aquí uit te laten, en om voedsel te scoren. We hebben het geluk dat we boven de gezondheidswinkel Panda wonen, en we hoeven het gebouw niet eens uit om daar mondvoorraad in te slaan. Of anders bestellen we via Takeaway allerlei lekkere gerechten bij Gentse toprestaurants. Het toeval wil dat in Gent praktisch ieder restaurant een toprestaurant is, daar staat Gent om bekend.

Voor de rest zit Lena geregeld in het kleine kantoortje, waar ze tekent, bezig is op de computer, of schrijft aan haar debuutroman, getiteld ‘Het Bloed Onder De Nagels Van Anna Enquist’, en ik heb daar al een stuk van mogen lezen, en het wordt het opzienbarendste debuut sinds de beroemde kwatrijnen van de anonieme schrijfster uit Zaandam in 1203 na Christus. 

Terwijl Lena zich vermaakt in het kantoortje, zit ik aan m’n bureau in de woonkamer. Ik ben ook bezig aan een boek, zij het niet aan een debuut maar aan m’n 83ste roman. Deze heeft als titel ‘Opkomst En Nedergang Van Charlotte Pieters’, en handelt over een jonge vrouw uit Nederland, die zich opwerkt tot een internationale tv-tycoon, maar dan gebeurt er iets in haar leven wat niemand had kunnen voorspellen, en zij komt voor een half dozijn verscheurende keuzes te staan.

Als Lena uit haar kantoortje komt, en ik verlaat m’n bureau, mag Aquí een uurtje in z’n bench gaan zitten, terwijl Lena en ik verkassen naar de slaapkamer, waar we tijdens dat uurtje seksuele omgang hebben. Men zal zeggen: toch niet iedere dag? Jawel hoor. Lena en ik vinden elkaar fysiek onweerstaanbaar, en vandaar. Na de lichamelijke liefde mag Aquí weer uit z’n bench, en kijken Lena en ik samen naar de tv, om te zien hoe het zit op het coronagebied. Tot nu toe zit het niet goed. Hopelijk wordt het ooit wel weer goed, en mogen Lena, Aquí en ik, net zoals iedereen, weer de wijde wereld in. De zo gevreesde wijde wereld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.