Corona en gekte

Corona en gekte 

04 mei 2020 - 12:16

Verschillende mensen zijn al gek geworden door de quarantaine. Neem nu m’n tante Sonja. Het verschil met de andere gekken is dat zij al gek was vóór de quarantaine. Ze was al gek vóór de bankencrisis. Ze was al gek vóór nine eleven. Ze was al gek vóór de eerste Golfoorlog. Wanneer is ze ooit niet gek geweest? Daar zijn de meningen over verdeeld. M’n oom Sylvain, haar echtgenoot, beweert dat tante Sonja gek geworden is tijdens hun huwelijksnacht. ‘Hoe kwam dat, oom Sylvain?’ vroeg ik hem. Hij haalde de bos prei uit z’n reet, nam de emmer van over z’n hoofd en gooide die door het raam, stak een sigaar in z’n oor en probeerde die aan te steken, en zei: ‘Ze werd gek omdat ik haar het bevel gaf haar vagina voor we seks zouden hebben dicht te pleisteren met stopverf.’

Ik mag hierbij niet vergeten te vermelden dat oom Sylvain al gek was vóór de Tweede Wereldoorlog. In 1933 reisde hij naar Duitsland om de inauguratie van Hitler bij te wonen, gekleed in een roze tutu, balletschoenen, en – toen al – een bos prei in z’n reet. Hij werd in elkaar geslagen door een paar leden van de Sturm Abteilung, en hij kwam terug thuis met een gebroken pols, een gescheurde oogkas, een doorboorde long, en één nier die hem continu bloed deed plassen. Het verwonderde derhalve niemand dat hij het nationaalsocialistische gedachtengoed dan toch maar afzwoer. En nu is die man honderdendrie jaar, en z’n vrouw Sonja negenennegentig, en ze zitten samen in hun kleine flatje in het doodse dorp Sint-Amandsberg, en door de quarantaine zijn ze gekker geworden dan ooit tevoren.

Niet dat gekte in de familie zit, maar ik begin me ook langzaam kierewiet te voelen, en af ten toe doe ik rare dingen, zoals vragen aan m’n verloofde Lena of ze op handen en knieën wil gaan zitten, en dan doet ze dat, de lieve schat, en ik leg een tafelkleed over haar heen, en ik wil de tafel dekken met borden, bestek, een brandende kaars, een bos bloemen, en een beeldje van de Maagd Maria, maar dan vindt m’n verloofde Lena het allemaal iets te verknipt worden en komt ze van onder het tafelkleed gekropen, en gooit ze de borden, het bestek, de kaars, de bloemen, en het beeld door het raam, want eerlijkgezegd zijn het ook voor m’n vriendin Lena moeilijke tijden in deze quarantaine, en ook zij doet wel eens iets waarvan je denkt: hoe komt ze erop?, en gisteren haalde ze haar fiets uit de hal, bracht die naar binnen, en zei dat ze de Ronde van Vlaanderen ging rijden in ons loftje. ‘Maar baby,’ zei ik, ‘de Ronde van Vlaanderen is 250 kilometer lang, hoe ga je die imiteren op een oppervlakte van tachtig vierkante meter?’

Ze kreeg de tranen in haar ogen, en snikte: ‘Nooit van m’n leven zal ik de Ronde van Vlaanderen winnen, nooit, nóóit’, en ze wierp zich troosteloos in m’n armen, maar toen ik m’n hand in haar beha stak en haar smakelijke tietertjes begon te strelen, kwam ze weder bij haar verstand, en tongzoende ze mij vol op de mond, en we gingen naar bed, en je zou gedacht hebben: daar komt seks van, maar we waren moe, zo moe als we tenimmer tevoren geweest waren, en nadat we allebei een emmer over ons hoofd hadden geplaatst, vielen we in slaap, terwijl onze hond Aquí aan de bladeren van de potplant stond te knabbelen.

Ik weet niet hoe het met jullie is, en ik wens jullie allemaal het beste toe, maar ik durf het aan om te veronderstellen dat ook jullie met z’n allen langzaam totaal mesjogge worden. Laten we na de coronacrisis de Partij der Gekken oprichten, de verkiezingen winnen, en m’n tante Sonja tot minister-president benoemen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.