Corona is voor eeuwig

Corona is voor eeuwig 

12 april 2021 - 12:19

Zoals een of andere virologische pipo zei in OP1: ‘We raken corona nooit kwijt, het virus zal blijven muteren en de mens ziek maken, er is geen definitieve oplossing voor het wereldwijde covidprobleem’, waarna hij in snikken uitbarstte. Presentatrice Welmoed Sijtsma probeerde hem te kalmeren door haar hand in z’n pantalon te steken, maar de man sloeg die hand weg, mede omdat hij van de homoseksuele zijde was én omdat hij Welmoed Sijtsma een lelijk wijf vond. Daar heeft hij ongelijk in, en Welmoed is een prachtige vrouw, vraag het maar aan Jort Kelder, die er al máánden op hoopt dat Welmoed haar hand in zíjn pantalon zal steken.

Hoe dan ook, hand in de pantalon of niet, we moeten er met z’n allen rekening mee houden dat er nooit een dag zal komen waarop we kunnen uitroepen: ‘Hoera! Corona is voorbij!’ Gelukkig zijn er prognoses dat het een chronische ziekte zal worden, zoals de griep dus, waaraan weliswaar per jaar duizenden mensen overlijden, maar vele honderdduizenden overlijden niét. Toch zullen we te allen tijde het mondkapje moeten dragen. Overigens vertelde Famke Louise in een interview met het Belgische blad Story dat ze ook een mondkapje draagt in haar onderbroek, omdat – en ik citeer Famke woordelijk - ‘er ook veel stoute beestjes tussen m’n benen zitten’. Ik vind het dapper van Famke om zulke privédingetjes met onze bevolking te delen.

Inmiddels zijn we bezig aan de derde covidgolf, waarbij de ontrustbarende cijfers er niet om liegen. Vele zieken, vele sterfgevallen, vele besmettingen, vele geestelijke problemen, vooral bij onze jongeren. M’n neef Randall, een vroeger zo veelbelovende student in de chemische wetenschappen, heeft z’n studie opgegeven, zit hele dagen thuis te blowen en naar porno te kijken, heeft het uitgemaakt met z’n leuke, van Congolese afkomst zijnde vriendinnetje Katanga, belt nooit meer met z’n moeder of z’n vader, en heeft mij, z’n lievelingsoom, een bericht gestuurd met het bericht dat hij op 24 mei, z’n tweeëntwintigste verjaardag, zelfmoord zal plegen door veertig Xanax-pillen te slikken met gebruik van een fles J&B-whisky. Ik ben altijd wel een geinponem geweest, en stuurde het volgende bericht terug: ‘Randall jongen, veertig pillen en slechts één fles J&B zullen de klus misschien niet klaren, probeer het maar met tachtig pillen en twee flessen J&B.’ Ik bedoel, ik ga een wanhopige jongere in deze tijden niet van de zelfmoordplannen afhelpen. Sterker nog, ik geef de jongeren van vandaag dik gelijk dat ze zelfmoord willen plegen, want hun toekomstige leven ziet eruit als een in de zon gistende koeienvlaai, als een hoop braaksel van een astmatische alcoholist, als de pus uit de mee-eters van Patty Brard. Nee, mocht ik in deze dagen een jongere zijn, ik zou naar de winkel gaan om slechts één product te kopen: een stuk stevig touw om me godverdomme aan op te knopen.

Is er dan geen licht aan het eind van de tunnel? Nee, dat is er niet. Is er niet een klein sprankeltje hoop van al was het maar 0,00001 milligram? Nee, dat is er niet. Is er niet minstens één vooruitzicht waarmee we onszelf kunnen troosten? Nee, dat is er niet. Hoe moet het dan verder? Welnu, degenen onder ons die gezond zijn, zullen waarschijnlijk ziek worden; degenen onder ons die al ziek zijn, zullen nog veel zieker worden; degenen onder ons die op hun sterfbed liggen, zullen zo meteen hun laatste adem uitblazen, en degenen onder ons die het allemaal geen fuck kan schelen, dat zijn pas de helden van onze tijden. Corona is voor eeuwig, en degenen die daar hun middelvinger naar uitsteken, zijn ook een klein beetje voor eeuwig. Een héél klein beetje.

Noot van de redactie: dit bericht is satire en moet daarom niet te letterlijk worden opgevat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.