'Corona sloopt ziekenhuiszorg'

'Corona sloopt ziekenhuiszorg' 

22 april 2021 - 14:04

Het zal toch niet hé...? Meer dan een derde van de ziekenhuizen (37 procent) slaagt er door de constante toestroom van coronapatiënten niet meer in alle "kritiek planbare zorg" volgens planning te leveren.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die laten zien dat de situatie in de ziekenhuizen steeds penibeler wordt. Dus allemaal leuk en aardig dat het kabinet de coronamaatregelen versoepelt, maar ondertussen kunnen sommige ziekenhuizen niet meer de zorg leveren binnen de zes weken die "noodzakelijk is om gezondheidsschade bij de patiënt te voorkomen".

Eerder op de dag noemde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding de situatie al "absoluut zorgwekkend". Vrijwel geen enkel ziekenhuis levert nog planbare zorg volgens de planning. Onder die noemer vallen ingrepen die wel nodig zijn, maar zonder blijvende schade voor langere tijd kunnen worden uitgesteld. Vorige week zei nog 4 procent hier wel in te slagen, nu is dat gedaald tot 1 procent. Een kwart van de ziekenhuizen levert helemaal geen planbare zorg meer.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.