Coronahaard Limburg top van Europa

Coronahaard Limburg top van Europa 

09 december 2021 - 14:03

Er zijn maar weinig dingen waar Limburg in uitblinkt. In het maken van vlaaien en stoofvlees bijvoorbeeld, in carnavallen (vinden ze zelf) of juist niet (vinden Brabanders), in hoger staan dan de rest van Nederland en desondanks toch overstroomd raken, in een rare vorm van Nederlands spreken, maar: Limburg blinkt inmiddels qua besmettingen ook uit als coronahaard.

En wat blijkt? Limburg behoort zelfs tot de top van Europa! Van de 211 Europese districten zijn er maar vijf die nog meer coronagevallen hebben. De Europese gezondheidsdienst ECDC maakt elke week een coronakaart die gebaseerd is op het aantal positieve tests in de afgelopen twee kalenderweken. Limburg telde in die weken 29.766 positieve tests. Omgerekend zijn dat 2664 gevallen op elke 100.000 Limburgers.

Vergeleken met de vorige kaart blijft het aantal gevallen in Limburg vrijwel gelijk, het stijgt met 1,8 procent. Toch stijgt Limburg op de Europese ranglijst van de twaalfde naar de zesde plaats. Dat komt doordat het aantal gevallen in andere brandhaarden snel daalt, met name in Oostenrijk. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml