Cokesmokkelaars infiltreren bij fiscus en douane
Binnenland

Cokesmokkelaars infiltreren bij fiscus en douane.

Kijk, zo is het natuurlijk wel heel makkelijk om cocaïne ons landje binnen te smokkelen. Het blijkt dat in narcostaat Nederland de Belastingdienst en douane 'besmet' zijn met criminelen en daardoor smokkel jarenlang hebben mogelijk gemaakt.

Gelukkig weten we dat politie en justitie hun werk altijd goed doen en dus zijn zij een nieuw, zeer omvangrijk corruptieschandaal op het spoor. Waarbij inmiddels al de nodige figuren zijn opgepakt ondanks dat het onderzoek momenteel 'nog loopt'.

Een van hen is de Surinaamse Nederlander Willem P., die een leidinggevende functie had bij de Belastingdienst en inmiddels al enige tijd vastzit. Hij zou systematisch informatie hebben gelekt. 

Bronnen vertellen aan De Telegraaf dat ook andere criminelen op de radar zitten. Twee - ene Gerrit G. en Gertie V. - zouden zijn geïnfiltreerd in de douane en op functies zitten waarbij beslist wordt of een container wel of niet gecontroleerd wordt, een cruciale positie dus. Gerrit is inmiddels veroordeeld, de zaak tegen Gertie loopt nog.

Alle artikelen geladen. Overzicht →