Suriname corruptieland: cokelijn met Schiphol opgerold
Binnenland

Suriname corruptieland: cokelijn met Schiphol opgerold.

Je verwacht het niet hè... De corruptie viert hoogtij in Suriname, dat blijkt maar weer nu naar buiten is gekomen dat met het oprollen van een cokelijn een gigantisch schandaal aan het licht is gekomen.

Op 8 april ontdekte het team Bestrijding Internationale Drugshandel (BID-team) van de Surinaamse politie bij een controle op vliegveld Pengel Airport liefst 63 kilo cocaïne in een bagagecontainer, schrijft De Telegraaf. De drugs waren 'gewoon', ouderwets, in een dubbele bodem gestopt en de bedoeling was dat de met een KLM-toestel (met onze koning achter het stuur?) naar Schiphol gebracht zouden worden.

Direct na de ontdekking werden twee medewerkers van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en een luchthavenmedewerker in de kraag gevat, maar het schandaal gaat verder: begin vorige week werd een lid van het BID-team (lekker handig, als zelfs de drugspolitie corrupt is) opgepakt en een paar dagen geleden een hooggeplaatste functionaris van SLM.

Kortom, Suriname staat er weer eens lekker op. De politie laat weten dat het nog onderzoekt hoe lang er cocaïne via deze lijn naar Nederland is verstuurd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →