Justitieonderzoek naar 'coup is hoax'
Buitenland

Justitieonderzoek naar 'coup is hoax'.

De regering van Turkije is hard bezig met het plegen van genocide op de laatste restjes vrije meningsuiting die het land rijk is. Zo kondigde Justitieminister Bekir Bozdag gisteren aan dat zijn ambtenaren nu onderzoeken gestart zijn naar mensen die op social media beweren dat de mislukte staatsgreep nep was. 

Mensen die suggereren dat de couppoging een hoax was "speelden vermoedelijk een rol in de opstand", zei Bozdag op het lokale Kanal 7 TV. Online wordt her en der beweerd dat president Recep Erdogan zelf achter de 'putsch' zit om zo zijn populaire steun te vergroten en daarmee macht naar zich toe te trekken, schrijft Hürriyet. Volgens de Turkse nieuwssite zwelt de kritiek op het Turkse regime aan vanwege de nieuwe vrijheidsbeperkende maatregelen die sinds 15 juli zijn genomen. 

"Zie de mensen op social media die zeggen dat het een theaterstuk was", aldus een gepikeerde Bozdag. "Het OM is reeds een onderzoek gestart. De meesten van hen zijn slechts losers die het zien als een eer om te sterven in de gelederen van Fethullah Gülen."

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →