Coureurs klagen over Verstappen, FIA past regel aan
Sport

Coureurs klagen over Verstappen, FIA past regel aan.

De internationale autosportfederatie FIA heeft vandaag een regel aangepast over het afwijken van de lijn bij het remmen nadat veel coureurs in de Formule 1 klaagden over de manier waarop Max Verstappen rijdt.

De FIA deed dit aan de vooravond van de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin. Tijdens de vorige Grand Prix, in Japan, week Verstappen af van zijn remlijn waardoor een andere coureur in de problemen kwam. Daarna kwam er - niet voor het eerst - flinke kritiek op Max Verstappen.

Daarom heeft de FIA de regels nu aangepast, zo meldt SkySports. De federatie beroept zich op artikel 27.5 van het reglement dat een auto niet op een potentieel gevaarlijke manier mag worden bestuurd en op artikel 27.8 dat een coureur niet op abnormale manier van de lijn mag afwijken. Coureurs mogen volgens regel 27.6 één keer van de lijn afwijken om een positie te verdedigen.

De FIA heeft nu aan de regels toegevoegd dat als een coureur tijdens het remmen een manoeuvre maakt die ervoor zorgt dat een andere coureur moet uitwijken, deze als gevaarlijk wordt beschouwd en wordt gerapporteerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →