Coureurs klagen over Verstappen, FIA past regel aan

Coureurs klagen over Verstappen, FIA past regel aan 

22 oktober 2016 - 21:50

De internationale autosportfederatie FIA heeft vandaag een regel aangepast over het afwijken van de lijn bij het remmen nadat veel coureurs in de Formule 1 klaagden over de manier waarop Max Verstappen rijdt.

De FIA deed dit aan de vooravond van de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin. Tijdens de vorige Grand Prix, in Japan, week Verstappen af van zijn remlijn waardoor een andere coureur in de problemen kwam. Daarna kwam er - niet voor het eerst - flinke kritiek op Max Verstappen.

Daarom heeft de FIA de regels nu aangepast, zo meldt SkySports. De federatie beroept zich op artikel 27.5 van het reglement dat een auto niet op een potentieel gevaarlijke manier mag worden bestuurd en op artikel 27.8 dat een coureur niet op abnormale manier van de lijn mag afwijken. Coureurs mogen volgens regel 27.6 één keer van de lijn afwijken om een positie te verdedigen.

De FIA heeft nu aan de regels toegevoegd dat als een coureur tijdens het remmen een manoeuvre maakt die ervoor zorgt dat een andere coureur moet uitwijken, deze als gevaarlijk wordt beschouwd en wordt gerapporteerd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie