'Criminelen smokkelen iPhones met drone de bajes in'

'Criminelen smokkelen iPhones met drone de bajes in' 

24 augustus 2021 - 10:41

Ja zo kunnen gevangenen gewoon hun zaakjes blijven regelen natuurlijk... De beveiliging van gevangenissen blijkt opnieuw zo lek als een mandje te zijn: bij een controle op een luchtplaats van een Penitentiaire Inrichting in Zaandam zijn meerdere smartphones en zes simkaarten ontdekt.

Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn ze waarschijnlijk met een drone het complex ingevlogen, meldt De Telegraaf. Twee gedetineerden zijn weliswaar gestraft, maar pijnlijk is dit wel natuurlijk. Meestal kan gevangen tuig via bezoek, corrupt personeel en drones wel piepkleine telefoons waarmee alleen gebeld kan worden de cel in smokkelen en dat is al erg genoeg, maar nu blijkt het om complete smartphones te gaan.

Oplossing die voor de hand ligt: misschien een net spannen? Dat schijnt nogal moeilijk te zijn: er moeten forse stellages worden gebouwd. Lang niet alle Penitentiaire Inrichtingen in Nederland beschikken over deze vangnetten. Zoals de Extra Beveiligde Inrichting in Vught en de gevangenis Alphen aan den Rijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml