'Crisisopvang asielzoekers grote smeerboel, risico voor gezondheid'

'Crisisopvang asielzoekers grote smeerboel, risico voor gezondheid' 

09 maart 2023 - 11:17

Het is dikke crisis in de crisisnoodopvangen voor asielzoekers. Zij hebben te maken met forse tekortkomingen, waarschuwde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zojuist. Dat zorgt niet alleen voor ernstige risico's voor hun gezondheid, maar ook voor die van de algehele volksgezondheid, bijvoorbeeld door een grotere kans op besmettingen met infectieziekten.

Waar gaat het dan zoal mis? Nou, zo zijn toiletten en badkamers in sommige noodopvanglocaties lastig schoon te houden. Daardoor kan een mogelijke infectieziekte zich makkelijker verspreiden. Ook is het gevaarlijk als kinderen in de noodopvang de normale vaccinaties niet krijgen (wat regelmatigĀ gebeurd).

Bovendien, de crisisnoodopvanglocaties zijn ongeschikt voor verblijf langer dan een week maar inmiddels wonen veel asielzoekers er nu al langer dan een half jaar. Ondertussen is er alleen bij spoed medische hulp beschikbaar. Verder is er geen screening op tuberculose voorafgaand aan de plaatsing in de noodopvang. Asielzoekers hebben - uiteraard - vaak geen elektronisch patiƫntendossier, waardoor het overzicht van iemands medische situatie kan ontbreken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml