Crowdfund-actie gaat fout: organisatoren maken alles op 

05 september 2018 - 11:06

Sick. Een 35-jarige dakloze oud-veteraan gaf zijn laatste twintig euro uit aan een 28-jarige vrouw die zonder benzine langs de kant van de weg stond. De vrouw en haar 39-jarige vriend waren hem dusdanig dankbaar, dat zij besloten een crowdfund-actie voor hem te starten. Om het binnengekomen geld vervolgens gewoon zelf op te maken.

Het was niet zo dat er een paar tientjes binnenkwamen. Maar liefst 400.000 euro werd er opgehaald. De begunstigde zag buiten een tweedehands-auto, geparkeerd bij het huis van de organisatoren, geen rooie rotcent zijn kant opkomen.

Daarop besloot de dakloze man de twee voor de rechter te slepen. Hoewel die oordeelde dat de centjes inderdaad naar hem moeten gaan, hebben de twee dieven verklaard dat er inmiddels geen cent meer over is.

Lichtpuntje in de zaak is dat GoFundMe garant staat voor het opgehaalde geld. De site opende een rekening voor het 'slachtoffer' en stortte daar 20.000 dollar op. Onderzoek moet uitwijzen waar de rest van het is gebleven, aldus ABC News.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie